Poslanstvo in cilji

Poslanstvo

Z vsakim projektom, arhitektom, ki se zaveda pomena zvoka v prostoru, in zadovoljnim investitorjem dvigati kulturo zvoka v prostoru.

Ko sem začenjal, sem veliko energije porabil, da sem naročnikom razložil, kako sem jim lahko v pomoč, kako drugačen bo prostor, če bo urejena tudi akustika. Od tedaj se je marsikaj izboljšalo, a se še vedno prevečkrat zgodi, da se v lokalu ne da pogovarjati, ker je preglasno, v galeriji odmeva tako, da se nihče ne upa premakniti, še vedno se lastniki stanovanj kdaj pritožujejo, da slišijo vse, kar počne sosed, zagreti avdiofili še vedno rajši za nekaj kablov odštejejo tisoče evrov, kot uredijo element, ki na zvok najbolj vpliva: prostor, v katerem svojo glasbeno zbirko poslušajo. Učilnice, kjer se profesorja ne razume, nimajo pravega smisla, telovadnice, kjer bi učenci in učitelji morali nositi glušnike, prav tako ne.

Primerne akustične ureditve morajo biti vgrajene v tiste prostore, kjer uporabniki potrebujejo kakovostne bivalne in delovne pogoje ali si želijo nemotenih zvočnih doživetij.

»Želim, da bi bilo še veliko projektov in zgrajenih stavb ter opremljenih prostorov, kjer ponosno rečem: »Tule sem sodeloval, vgrajene so moje akustične rešitve!

In da bi ljubezen do te zahtevne, zanimive panoge prenesel na (moje) mlajše.«